2020 begon zo goed!

Op 20 januari 2020 was in de Goudsche Schouwburg de verkiezing voor de Ondernemersprijs Midden-Holland 2020. Na een nominatie door de gemeente Krimpenerwaard, een voorselectie, pitch en jurybezoek zat Stadsbrouwerij Argentum bij de laatste 3 genomineerden in de categorie Midden- en Kleinbedrijf. Het werd een fantastische avond. Dat wij,  binnen 2 jaar, al waren genomineerd waren voor deze prijs,  voelde al als de hoofdprijs. Het werd een gedeelde 2e plaats; supertrots!

 

En toen kwam Corona…… De horeca ging dicht, festivals en feesten werden geannuleerd.

 


Samen met 3 lokale ondernemers was Stadsbrouwerij Argentum initiatiefnemer tot de K’WRD box. Een wekelijks wisselend pakket met ambachtelijke producten uit de Krimpenerwaard, aangeboden via de website. Een initiatief dat met groot enthousiasme werd ontvangen. Enerzijds ondersteunde dit inititatief de ambachtelijke ondernemers van streekproducten, anderzijds kon de consument blijven genieten van de mooie producten uit de Krimpenerwaard.

Ná een enthousiaste ontvangst op het bierfestival Wessummerbeers 2019 werd Stadsbrouwerij Argentum gevraagd om voor 2020 een speciale IPA te brouwen. Het festival zelf ging in 2020 helaas niet door; de verkoop van deze speciale IPA wél en was een groot succes. Op naar 2021!

Ter gelegenheid van de viering van 75-jarig was het plan een speciaal Vrijheidsbier te introduceren. Helaas, het etiket bleef liggen.

Zoveel festivals, evenementen en proeverijen werden geannuleerd. Ook Hop on Hop off Festival Breda werd geannuleerd. Als antwoord kwam de organisatie met een Speciaal Hop on Hop Off bier Surprise Pakket. Dit Pakket werd met zoveel enthousiasme ontvangen, dat ook een 2e editie werd samengesteld. In beide edities een heerlijk biertje van Argentum

Bizarre omstandigheden of niet, duurzaam ondernemen is en blijft een prioriteit. Bierbostel, een restproduct van het brouwproces, wordt gebruikt als bijvoer.

 

En nee, ze worden er niet dronken van…

Onze brouwer bleef vol vertrouwen aan het brouwen. In juni kwamen wij met een heerlijke nieuwe Argentum: het Juweeltje! Een heerlijk, blond, tropisch biertje.

Een attentie van de Schoonhovense winkeliers voor vaderdag: een Argentum-biertje!
En niet te vergeten die talloze kadopakketten met Argentum.

In november werd het tijd voor een nieuw bier: Silve(r)ster. Silvester, de laatste avond van het jaar. Een avond van bezinning. Tijd om stil te staan bij wat is geweest, maar vooral om ook vooruit te kijken. Silver Ster, we zijn tenslotte Stadsbrouwerij Argentum uit de Zilverstad. Voor deze keer de Silverstad. De ster, het lichtje, waarvan we hopen dat het weer zal gaan stralen. Een limited edition. Geweldig hoe dit bier is ontvangen.

Ontelbare kado- en Kerstpakkketten hebben we mogen maken met en voor bedrijven: Karakter Producten,  Ondernemerskring Krimpenerwaard, Biz Centrum Schoonhoven, Support Your Locals en diverse bedrijven binnen én buiten de Krimpenerwaard.

Iedereen die we hebben moeten teleurstellen het afgelopen jaar omdat bezoek aan de brouwerij niet mogelijk was: hopelijk zien we jullie in 2021!
Alle mensen die ons het afgelopen jaar hun vertrouwen hebben geschonken: onze dank!
We hopen op een voortzetting hiervan in 2021!